top of page

Hallo!

Ik ben Sofie en het antwoord op de vraag wie ik ben, ontvouwt zich bij elke stap die ik zet. Naast de feiten - geboren in 1973, getrouwd, drie kinderen - zijn er de wisselende perspectieven, waarbij ik heen en weer beweeg tussen twee polen in mij: die van de analytische ontrafelaar en die van de empathische ‘intuïtieveling’.

 

Schrijven is de rode draad in mijn leven en die deel ik graag met jou.

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram

Typisch ik...

Er zitten heel wat tegenstrijdigheden in mij: terwijl ik probeer te begrijpen wie ik ben en een poging doe om mijzelf in een hokje te steken, verken ik in mijn (werk)leven heel wat verschillende hoeken. Ik deed wetenschappelijk onderzoek, werkte als consultant voor de farma-industrie, schreef teksten als copywriter en boeken als ghostwriter, gaf even les en publiceerde mijn eigen roman, Mona. Dat laatste was niet minder dan een overwinning op mezelf. Nu werk ik als datamanager in het ziekenhuis van Turnhout. Een job waarin ik me thuis voel en waar ik kan doen waar ik goed in ben: orde en helderheid scheppen en cijfers tot leven brengen.

Voor wie het enneagram kent: mijn hoofdtype is 9, de vreedzame bemiddelaar. Mijn ‘3-type’ is 9-3-5, wat zoveel wil zeggen als innerlijk conflict: terwijl de 9 streeft naar innerlijke rust en harmonie, wil de 3 erkenning krijgen door prestaties te leveren en zit de 5 ondertussen zijn best te doen om alles te begrijpen en kennis te vergaren. Soms vermoeiend, meestal boeiend.

Ik word geraakt door muziek, de puurheid van kinderen, schoonheid en mensen die hun talenten gebruiken. Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel en leef vanuit de overtuiging dat alles en iedereen steeds in ontwikkeling is en dat het nooit ‘af’ is.

Zo lang we onderweg zijn, groeien we, elk op onze eigen manier.

bottom of page