top of page
  • Foto van schrijverMelissa Van Ginderen

Wanneer de kleine dingen het geheel vormen

Dinsdagochtend rond een uur of zeven. Een poging om mezelf wakker te lopen. De benen willen niet mee (misschien ook niet zo gek na mijn marathon van eergisteren), maar toch geniet ik volop. Mijn rondje in het park werd dan ook tien keer mooier toen ik zag hoe de zon tussen de bomen op het kasteel scheen. Het zevenjarig meisje in mij kwam even naar boven, met fantasieën over de prins op het witte paard en feestelijke taferelen. Al snel vloeiden die gedachten over in de realiteit. Voor alle duidelijkheid: dat was zeker niet negatief, integendeel. Het leven kan zo schoon zijn!Ik ga niet beweren dat het altijd rozengeur en maneschijn is. Want dezelfde dinsdagochtend lag ik eerst al bijna twee uur te piekeren – kopzorgen die ik kan missen als kiespijn, maar helaas niet met een knopje kan uitzetten. Vanbinnen ben ik ook niet altijd die vrolijke ik zoals je die vanbuiten vaak wél ziet. Maar wat heb je eraan om te blijven hangen in een negatieve rollercoaster? De kunst is om ook met de mindere momenten te leren omgaan. Want hoe je het ook draait of keert, je hebt het altijd zelf in de hand om er het beste van te maken.


Als een koningin op haar troon


Een mooi en groot kasteel zoals ik het die ochtend zag in het park zal ik nooit hebben. Een prins op het witte paard, een dienstmeisje die mijn vuile was doet, elke dag kaviaar en oesters of ridders voor de kasteelpoort evenmin. Ook zal ik nooit trots op mijn troon zitten terwijl iedereen mij vol lof begroet. Die droombubbel moet ik helaas doorprikken. Maar of ik dat per se erg vind? Nee, want mijn verhaallijn is uniek. Als alles volgens de regels zou gaan, wordt het alleen maar voorspelbaar en saai. Ik beleef het zoals ik zelf wil, en ergens is dat toch wel als een koningin op haar troon. Maar dan op mijn eigen manier.Maak je eigen sprookje


Denk in het klein, dat maakt je geluk dubbel zo groot. Het zijn dan ook de kleine dingen – waar je waarschijnlijk niet eens bij stil staat – die jouw geluk kunnen bepalen. Wauw, zo cliché, maar oh zo waar. Beseffen wat je hebt, maakt je zoveel rijker dan eender welke koningin op haar troon.


Een goede job, een partner die je liefheeft en beschermt, een dak boven je hoofd, het eten in de keukenkast, de warme lakens op een comfortabel bed, vrienden die geregeld bellen of binnenspringen, de natuur rondom je.


Ja, ik weet het. Ik heb makkelijk praten. Want lang niet iedereen heeft wat ik net opnoemde. Geloof me, ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik dat wel allemaal heb. Maar zo is het zeker niet altijd geweest. Ik heb ook gesukkeld. Ik ben ook vaak gevallen en met mijn hoofd tegen de muur gelopen. Iedereen heeft wel eens zorgen of problemen aan zijn hoofd, daarvan ben ik overtuigd. Maar ik ben er even hard van overtuigd dat iedereen wel iets heeft om gelukkig te zijn.Een half uurtje. Zo lang duurde mijn loopje die dinsdagochtend. Niet heel lang, maar wel lang genoeg om te beseffen dat ik alles heb om gelukkig te zijn. Alle kleine dingen in mijn leven, die vormen samen mijn eigen sprookjeskasteel.


Melissa


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page