Wat is Vlamdragers?

Ons doel is een beetje geluk te strooien en iedereen ervan te laten genieten. En omdat ook wij niet altijd de 'happy shiny people' zijn, delen we hier ook onze eigen lichtpuntjes.

voorstelling Vlamdragers.png

'Vlamdragers' is een platform om inspirerende verhalen over bezielde mensen te delen. We willen mensen verbinden en tonen hoeveel mooie dingen er gebeuren op ons plekje op deze aardbol.

Het leven deelt soms rake klappen uit en het is niet altijd alleen maar zonneschijn en regenbogen. Er gebeuren heel wat slechte dingen rondom ons en soms zijn mensen hard voor elkaar, maar door te focussen op angst en negativiteit, geef je het negatieve ook de ruimte om te groeien. En dat helpt niet voor je welbevinden.

Vlamdragers zijn mensen die moeilijkheden niet uit de weg gaan, maar ook elke dag kleine geluksmomentjes vinden: in wat ze doen om anderen te helpen, in hoe ze naar de wereld kijken, in hoe ze ijveren voor een betere plek,…

We zetten deze mensen in de kijker, door hen te vragen waar ze gelukkig van worden, wat voor hen geluk is, waarom ze doen wat ze doen om de wereld wat mooier  te maken. Door te tonen hoe veerkrachtig wij als mens kunnen zijn, hopen we een klein verschil te kunnen maken. En zo te kunnen inspireren.

Het vlammend team

Wendy

Webdesigner & blogger

Webdesigner & blogger

Bezieler & verhalensprokkelaar

 

Teamwork makes the dream work! 

Melissa

Webdesigner & blogger

sportief - nuchter - relaxed - taalfanaat - gereserveerd - rijke persoonlijkheid

Dankzij mijn doorzettingsvermogen (en liters koffie) rondde ik in juni mijn tweede taalkundige studie in schoonheid af. Ludieke verhalen waren hierbij niet aan de orde, dus nu gaan bloggen is een echte uitdaging! Met mijn nuchtere kijk op de wereld bied ik een meerwaarde: iemand moet de impulsieve beslissingen onderdrukken : ). Leer je mij kennen, dan denk je dat ik verlegen en afstandelijk ben. Eens je in mijn vriendenbubbel bent: beware! Met mijn passie voor sport zou je kunnen zeggen dat ik lichtelijk verslaafd ben aan vrijkomende endorfine. Ik heb geen zittend gat en ben constant in de weer. Maar, er zijn ergere verslavingen, toch? : )

Tom

Dichter

podiumdichter - batllerapper - leerkracht - stormhoofd - onnozelaar - vader - tattoolover. 

Als podiumdichter en battlerapper breng ik vaak grote brokken tekst op op een podium.  Om de aandacht van een publiek te vatten bouw je elke halve minuut op naar een punchline. Soms komt die, soms niet. De aandacht van het publiek op papier of op het podium vasthouden is een boeiende onderneming. Ik ben te braaf voor blonde vrouwen. Ik wilde als kind altijd de binnenkant van al mijn speelgoed zien, daarom kreeg ik nooit konijntjes. Daar ben ik ok mee.
Droombazuiner is een nieuwe uitlaatklep op mijn creatieve motor. Ik wil korte, gekke poëtische quotes voor een groot publiek toegankelijk maken. Positiviteit en licht moeten centraal staan. Het is een  poging om de tijdsgeest te omhelzen in plaats van ertegenin te fietsen.

Ine

Blogger

Mama van 3 - Efteling - dierenvriend - geniet van de kleine dingen - bijzonder empathisch - creatief  - zaakvoerder Het Nestje & Het Nestje Baby Spa - HSP Professional (HSP Vlaanderen) - Add’tje - ruimdenkend 

Ik ben een goedlachse Kempische met het hart op de juiste plaats. Ik ben een echte huismus die veel waarde hecht aan haar gezin en gezelligheid.

Naast allergisch aan onrecht zijnde, ben ik ook bloedeerlijk, ook als je het niet horen wil (al weet ik de boodschap diplomatisch te verpakken). Ergens op tijd aankomen is telkens een enorme uitdaging voor me (oeps...)

Ik adem hartjes in en uit, óók als het leven soms tegenzit en ik mijn tranen gewoon de vrije loop laat.

Bezieler en verhalensprokkelaar

intuïtief - impulsief - creatief - paardenmeisje - stiltezoeker - dromende doener - vurig

Schrijven is als een rode draad doorheen mijn leven. Als klein meisje schreef ik mijn eerste sprookjes over prinsessen die op zoek gingen naar hun ware prins. In mijn tienerjaren leerde ik dat deze prinsessen zelf op hun eigen zwaard moeten vertrouwen en helemaal geen prins nodig hebben : ). Als journaliste ging ik jarenlang op zoek naar het verhaal van mensen. Iedereen heeft wel iets te vertellen en ik vind het enorm boeiend om dit te ontdekken. Ik hou van authentieke mensen, oude boekenwinkels en het bos na een fikse regenbui. Ik word ongeduldig van small talk. Vertel me liever wie je echt bent en waar je van droomt : )

Ontwerp zonder titel-3.png

Alles waar je ogen van gaan sprankelen, moet je doen!